Aurinkovoimala osana kiinteistöhallintaa – Tuotannon ja kulutuksen yhteensovittaminen

Aurinkosähkön hyödyntäminen kiinteistössä madaltaa käyttökustannuksia huomattavasti, leikaten verkosta ostettavan sähkön määrää laskien sähkö-, siirto-, ja verokustannuksia. Aurinkovoimalan odotettu elinkaari on yli 30 vuotta jona aikana jos jokin sähkön kokonaishinnan komponenteista nousee sijoitetun pääoman tuotto paranee.

Aurinkovoimala sijoituksena tuo myös kerrannaisia hyötyjä. Älykkään voimalan tuotantotiedot voidaan välittää salkunhallinnasta vastaavalle toimijalle joka voi huomioida kohteen muuttuneen ostoprofiilin sähkönhankinnassa tuoden taloudellista lisähyötyä myös verkosta hankitun sähkön osalta. Kiinteistön ympäristösertifioinneissa (esim. LEED, BREEAM) huomioidaan myös uusiutuvan energian hyödyntäminen pisteytyksessä tuoden taloudellista lisähyötyä sekä mahdollistaa kiinteistön luokituksen nostamisen korkeammalle tasolle.

Voimala liitetään osaksi taloautomaatiota ja keskitettyä valvontaa jolloin kohteiden ylläpito ja hallinta on kustannustehokasta eikä vaadi muutoksia normaalin kiinteistöhallintaan. Automaattiset suoja- ja vikasietoisuusominaisuudet minimoivat järjestelmän tuotannon häiriöiden vaikutukset mahdollistamalla vikaantuneiden komponenttien ohittamisen automaattisesti sekä vikatilanteiden analysoinnin etäältä käsin reaaliaikasstsi. Kaikki huolto-, korjaus-, ja päivitystoimenpiteet sekä pilvipalvelupohjaiset tietojen välitykset esimerkiksi näyttöruuduille ja verkkopalveuihin voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Esityksessä käydään läpi huomioitavat asiat aurinkovoimalan tuotannon ja kiinteistön kulutuksen yhteensovittamiseen liittyen parhaan taloudellisen kannattavuuden saavuttaiseksi.

CEO Arttur Kulvik,
Solnet Group B.V.