Sisäilmastoseminaarissa jälleen paljon ajankohtaista tietoa – ilmoittaudu viimeistään 6.3.!

Sisäilmastoseminaarin tämänvuotinen seminaariohjelma on nyt julkaistu Sisäilmayhdistyksen verkkosivuilla, ja ilmoittautuminen on auki 6.3.2023 asti. Ohjelma on jälleen läpileikkaus sisäilma-alan ajankohtaisesta tutkimuksesta: suulliset esitykset on jaettu perinteiseen tapaan kolmeen saliin Messukeskuksen Siivessä, ja posteriesityksiin pääsee tutustumaan näyttelyalueella.

Sisäilmastoseminaariin voi osallista tänä vuonna ainoastaan paikan päällä Messukeskuksessa.

– Pohdimme asiaa pitkään ja monelta kannalta, ja päätös ei toki ollut helppo. Vaakakupissa painoi kuitenkin tapahtuman luonne ja ihmisten kohtaaminen. Sisäilmastoseminaari on vuosittainen sisäilma-asiantuntijoiden kohtaamispaikka, ja toivomme, että se on sitä myös vastaisuudessa, kertoo Sisäilmayhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Ahola.

Seminaarin näyttelyssä on mukana tänä vuonna kuutisenkymmentä näytteilleasettajaa. Seminaarin pääsponsorina on Saint-Gobain Finland Weber, ja seminaarikassit vieraille tarjoaa Polygon Oy. Seminaarissa mukana olevat näytteilleasettajat löydät seminaarin näyttelysivulta.

Ajankohtaista tutkimusta ja hyviä käytänteitä

Sisäilmastoseminaarin avaa valtiosihteeri Terhi Lehtonen ympäristöministeriöstä. Keynote-puheenvuoron seminaarissa pitää Timo Lanki Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja Itä-Suomen yliopistolta. Lankin puheenvuoron aiheena on ”Korkeiden lämpötilojen terveyshaitat muuttuvassa ilmastossa”.

Timo Lanki.

Seminaarin Avaus-sessiossa Titta Manninen Valvirasta kertoo esityksessään ”Terveydensuojelulain pätevyysjärjestelmän toimivuusarviointi”, millaista tietoa syksyllä 2022 toteutetulla arvioinnilla saatiin tietoa pätevyysjärjestelmän nykytilasta ja tarkoituksenmukaisuudesta tulevan toiminnan ja lainsäädännön kehittämiseksi.

Senaatti-kiinteistöjen Tuomas Koivumäen esitys ”Rakennustyömaan laatulupausten pitämisen palkitsemiskäytäntö” käsittelee Senaatilla kehitettyä työmaan sisäolosuhdekatsastusta, jossa pyritään palkitsemisen avulla saamaan aikaan laatutyöhön sitoutumista ja entistä parempia sisäolosuhteita valmistuneessa rakennushankkeessa.

Avaus-sessiossa jaetaan kolmannen kerran Pro Sisäilma -tunnustus.

Seminaariesitykset esittelevät ajankohtaisia sisäilma-alan aiheita ja hyväksi koettuja käytänteitä. Esitykset on jaettu teemoittain seuraavasti: Sisäilma ja terveys, Sisäympäristön olosuhteet, Mitattu ja koettu sisäympäristö, Sisäilman epäpuhtaudet, Ohjeita sisäilmatilanteisiin ja rakentamiseen, Infektioriski sisäilmassa, Mikrobit ja toksisuus sekä Rakennusfysiikka ja sisäilma.

Lisäksi FINVAC ry järjestää oman sessionsa energiatehokkaan ilmanvaihdon varmistamisen kokemuksista.

Seminaarin ilta Sokos Hotel Presidentin Pressa Forumissa

Anna Perho.

Sisäilma-asioiden hoitamisen yhteydessä ei voi sivuuttaa vuorovaikutuksen ja viestinnän – ja niihin panostamisen – tärkeyttä. Vuorovaikutuksella on iso merkitys, siihen, miten kertomamme viesti ymmärretään ja miten yhteistyö muiden osapuolten kanssa toimii.

Sisäilmastoseminaarin 2023 päivän antia täydentämään järjestämme iltatilaisuuden, jossa vaikuttavasta kommunikaatiosta tulee puhumaan valmentaja, toimittaja Anna Perho: Oikeassa vai onnellinen? – Työkaluja vaikuttavaan kommunikaatioon.

Iltatilaisuudessa saamme nauttia bufeeillallisesta, livemusiikista bilebändi River Soundin tahtiin sekä parhaasta seurasta.

Lue lisää ja ilmoittaudu viimeistään 6.3.!


RTA-päivä 15.3. Haaga-Heliassa, Pasilassa

Sisäilmastoseminaarin jälkeisenä päivänä, 15.3., järjestämme yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, Valviran, Terveet tilat 2028 -ohjelman ja Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelman kanssa RTA-päivän Haaga-Helian Pasilan-kampuksella.

RTA-päivään voivat osallistua sertifioidut rakennusterveysasiantuntijat (RTA), sisäilma-asiantuntijat (SISA) ja kosteusvaurioiden kuntotutkijat (KVKT). Päivän aikana käydään läpi ajankohtaisia asioita sekä kehitetään ja yhdenmukaistetaan alan toimintaa.

Neuvottelupäivä on osallistujille maksuton.

Tutustu päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan TÄÄLTÄ.