Juhani Pirinen sai Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon

Sisäilmastoseminaarissa Helsingin kaupungin ympäristökeskus luovutti Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon hyvän sisäympäristön puolestapuhujalle tekniikan tohtori Juhani Piriselle. Hän on vuosia toiminut ongelmarakennusten parissa, viime vuodet kansallisen Kosteus- ja hometalkoiden vetäjänä. 

Tänä vuonna päättyvät Kosteus- ja hometalkoot ovat tarjonneet monenlaisia tuloksia ongelmarakennusten korjaamiseen sekä ongelmien välttämiseen. Pirisen ansiot tässä työssä ovat olleet monella lailla merkittävät.

Palkintoperusteissa mainitaan, että Pirinen on työskennellyt vuosia kosteus- ja hometalkoot -toimintaohjelman ohjelmapäällikkönä ympäristöministeriössä ja tuottanut arvokasta tietoa ja ohjeita kosteus- ja homevaurioituneiden rakennusten korjaamisesta. Hän on myös pitkään toiminut korjausneuvontatoiminnan johtajana Hengitysliitto Heli ry:ssä.

Juhani Pirinen on väitellyt pientalojen mikrobivaurioista vuonna 2006, ja hänellä on monipuolinen osaaminen mikrobi- ja kosteusvauriotutkimuksesta, rakennesuunnittelusta sekä opetustyöstä. Pirinen on työllään auttanut tuhansia ihmisiä, jotka ovat joutuneet ongelmiin kosteusvaurioituneiden rakennusten takia. Nykyisin Pirinen työskentelee rakennusterveyden ja sisäilmaston toimialajohtajana Finnish Consulting Group Oy:ssä.