12 hakijaa Aalto yliopiston LVI-alan professoriksi

Aalto yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun LVI-tekniikan Tenure Track -paikkaan tuli määräaikaan 31.10.2014 mennessä yhteensä 12 hakemusta, kertoo yliopisto. Haku oli kansainvälinen ja hakijoista 10 onkin taustaltaan ulkomaalaisia.

Hakuprosessi etenee nyt seuraavasti. Ns. shortlista ja ulkopuolisten asiantuntijoiden valinta käsitellään Insinööritieteiden korkeakoulun Tenure Track komiteassa joulukuun alussa. Tämän jälkeen hakemukset menevät ulkopuolisten asiantuntijoiden arvioitavaksi. Asiantuntijoiden lausunnot toivotaan saatavan korkeakoululle helmikuun loppupuolella, hakijat kutsutaan sitten laitostason työryhmän ja dekaanin haastateltavaksi sekä antamaan opetusnäytteensä maaliskuun aikana. Touko-kesäkuussa päätöksen valittavasta henkilöstä tekee dekaani tai rehtori (professuurin tasosta riippuen), kertoo yliopisto.

Hakijat olivat aakkosjärjestyksessä seuraavat: Ahadi Amirhossein, Alanne Kari , Alexandros Arsalis, Bordbar M. Hadi, Foda Ehab , Hasan Ala, Hasan Ali , Kim Moon Keun, Kosonen Risto, Taleghani Mohammad, Wang Yang ja Zhao Yang

Suomalaiset tohtorit Risto Kosonen ja Kari Alanne ovat molemmat tälläkin hetkellä Aalto-yliopistossa. Kosonen LVI-puolen adjunct professorina, lisäksi hän on tutkimuksen johtotehtävissä Haltonilla ja Alanne taas on LVI-asioita opettava vanhempi yliopistonlehtori.

Ulkomaisista Google kertoi että Mohammad Taleghani on nykyisin tutkijana Kaliforniassa ja on väitellyt ja tutkinut termistä sisäilmaa Alankomaissa. Ahadi Amirhossein on taas puhtaan termodynamiikan tutkija Kanadassa. Alexandro Arsalis on nykyisin tutkijana Kyproksessa, ja hän on työskennellyt myös Aalborgissa Tanskassa. Micro CHP on hänen viimeaikaisen kiinnostuksensa kohde. Kim Moon Keun taas on Zurichissä ETH:ssa sisäilmastotutkijana. Hadi Bordbar on lämpötekniikan tutkija ja associateprofessori Lappeenrannan teknisellä yliopistolla. Foda Ehab on väitellyt Suomessa TKKlla ja on nykyisin Loughboroughin yliopistossa Englannissa sisäilma-energiatutkijana. Yang Wan ja Ali Hasan nimisiä on monta, Google ei niissä auttanut. Yang Zhao toimii tutkijana Einhovenin yliopistolla Hollannissa. Ala Hasan on väitellyt TKKlla ja toimii nyt tutkijana Suomessa.

Seuraamme professuurin täyttöä jatkossakin. Toimiva LVI -tekniikka ja sen alan pätevät asiantuntijat ovat välttämättömiä hyvän sisäilmaston saavuttamisessa.

EK