Asianajotoimisto Alfa Oy 20 vuotta

Asianajotoimisto Alfan perustivat vuoden 2001 alussa Tampereella neljä asianajajaa, joista kaksi on edelleen osittain mukana toimiston toiminnassa. Alfan palveluihin kuuluvat asianajopalvelut kolmella juridiikka-alueella kiinteistöt ja asuminen-, liikejuridiikka- ja perintö-/perheoikeus-tiimeissä. Yrityksen toiminta-alueena on koko Suomi, vaikka toimisto sijaitseekin Tampereella.

– Sisäilma-asioita meillä hoitavat talojuristimme eli kotoisammin ”hometiimi”. Minun lisäkseni tähän tiimiin kuuluu Leena Laurila. Itse olen tullut Alfaan vuonna 2003 ja Leena vuonna 2009. Minun myötäni toimistolle alun perin muodostuikin kiinteistö- ja asuntoasioiden osasto, kertoo asianajaja, oikeustieteen tohtori Tiina Koskinen-Tammi.

Koskinen-Tammi kertoo tavallisimpia sisäilmaan liittyvien riitatapausten olevan omakoti- ja asuntokauppariitoja sekä asunto-osakeyhtiön kunnossapitovastuuriitoja.

– Koska tällaisia tapauksia tulee vastaan paljon erilaisia, aina välillä sitä luulee ”nähneensä kaiken” – kunnes jossakin jutussa on jokin uusi erikoispiirre, taustatapahtuma tai uusi juridinen näkökulma. Eli ihan tavallisissakin jutuissa voi olla hyvin haastavia oikeudellisia kysymyksiä tai muita haastavia elementtejä. Toki välillä meillä on hoidettavana myös sinänsä osapuoliasetelmaltaan harvinaisempia sisäilmaan liittyviä juttuja, esim. rikosjuttu tai työturvallisuusasia.

Vireä kaksikymppinen

– Keskitymme vahvaan asiantuntemukseen valitsemillamme aloilla, mihin fokusoidumme myös jatkossa. Korona-aikakin on osaltaan edistänyt sähköistymistä ja digiin siirtymistä, mitä kehitystä jatkamme edelleen. Suunnitelmana on maltillinen kasvu työn laadun kuitenkaan kärsimättä. Hometiiminä jatkamme edelleen aktiivista toimintaa sisäilma-alalla ja sen toimijoiden keskuudessa.

– Olemme vireä kaksikymppinen, kuvailee Koskinen-Tammi nykyistä Asianajotoimisto Alfaa.

Koskinen-Tammi kertoo juhlavuoden sujuvan työn merkeissä, mutta kalenterissa on kuluvalle vuodelle myös erilaisia 20-vuotisjuhlatilaisuuksia eri kohdeyleisöille. Juhlavuosi näkyy myös viestinnässä mm. juhlavuosilogon myötä.

– Meitä asianajajia pidetään yleensä melko vaikeasti lähestyttävinä, ja yleinen luulo on, että taksamittari lähtee käyntiin heti, kun asianajajalle soittaa. Me Alfassa haluamme osaltamme madaltaa yhteydenoton kynnystä, ja alkuneuvonta puhelimitse on meillä maksutonta. Olemme monessa mukana ja toimimme aktiivisesti sisäilma-alan toimijoiden keskuudessa.

Asianajotoimisto Alfa Oy on ollut Sisäilmayhdistyksen kannattajajäsen vuodesta 2019.

Teksti: Anna Merikari

Kuvat: Antti Kulmanen