Kampaamo sijoitti sisäilmaan

Rauni Ahonen kertoo, että parempaan sisäilmaan päästään melko yksinkertaisilla konsteilla.

Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan monet parturi-kampaajat kärsivät erilaisista allergia- ja herkistymisoireista. Myös asiakkaita vaivaavat ilmassa leijuva mikropöly, voimakkaat hajusteet ja kemikaalikaasut. Puhtaan ilman kampaamo Salon Sensitive on etsinyt ratkaisuja näihin ongelmiin.

Monet meistä ovat herkistyneet erilaisille kemikaaleille ja saavat oireita pienistäkin määristä näitä aineita. Hajuherkkiä ihmisiä puolestaan ärsyttävät erilaiset hajusteet, joita on useissa hygieniatuotteissa, joskus hyvinkin pahasti. Parturi-kampaamojen ilma on usein täynnä hajuja ja kemikaaleja. Myös hiuksia, hilsettä ja muita hiukkasia löytyy sisäilmasta. Tämä ongelma koskee sekä asiakkaita että työntekijöitä. Parannusta on kuitenkin tulossa. Puhtaan ilman kampaamo Salon Sensitive on saanut parannettua sisäilman laatua melko yksinkertaisin keinoin.

Helsingissä Rautatieaseman lähellä Töölönlahdenkadulla sijaitsevaa Salon Sensitiveä vetävä Rauni Ahonen kertoo, että tarvetta tällaiseen puhtaamman ilman parturi-kampaamoon on pitkään ollut.

– Useilla hiustenhoidossa käytetyillä aineilla, kuten esimerkiksi hajusteilla ja erilaisilla säilöntäaineilla on todettu olevan terveydelle haitallisia vaikutuksia. Yleensä näihin haittatekijöihin reagoivat herkistyneet ihmiset kuten allergikot ja astmaatikot.

Ei ole yllätys myöskään, että Työterveyslaitoksen tutkimusten mukaan suuri osa parturi-kampaajista itse kärsii erilaisista allergia- ja herkistymisoireista. Hiusten leikkaamisen ja hoitojen yhteydessä tulee huoneilmaan myös paljon mikropölyä sekä hoitoaineiden kemikaalikaasuja, joita hengitetään parturi-kampaamossa. Voimakas parfyymien tuoksu on usein merkki huonolaatuisesta ja haitallisesta huoneilmasta.

– Meidän tavoitteemme on tarjota alan palveluja niin, että samalla minimoimme terveysriskit ja herkistymishaitat asiakkaille ja myös meille työntekijöille, Ahonen korostaa.

– Meillä käytetään sellaisia, pääosin kotimaisia, tuotteita, joiden päästöt ovat vähäisiä.
Rauni Ahonen kertoo, että parempaan sisäilmaan päästään melko yksinkertaisilla konsteilla.

– Koko liikehuoneiston ilma puhdistetaan jatkuvatoimisella, kemiallisella, hiukkassuodattimella varustetulla ilmanpuhdistuslaitteella mikrohiukkasista ja mahdollisista kaasuista. Huipputehokas laite puhdistaa ilmaa yli 300 litraa sekunnissa. Lisäksi leikatut hiukset poistetaan heti tehokkaalla keskuspölynimurilla, joka ei tuo hiuspölyä takaisin huoneilmaan. Tilat myös siivotaan huolellisesti päivittäin.

– Pyrimme kehittämään palvelujamme jatkuvasti, jotta säilytämme asemamme puhtaan ilman ja terveysvaikutukset huomioivan parturi-kampaamotoiminnan edelläkävijänä.

– Kun tulet meille – huomaat eron jo ensi nuuhkaisulla, Ahonen lupaa. 

Teksti: Esko Kukkonen | Kuva: Otso Aunola