Piia Sormunen on vuoden LVI-nainen

Grandlund Consulting toimialajohtaja Piia Sormunen on valittu Vuoden 2015 LVI-naiseksi. Piia Sormunen tuo LVI-alalle uusia käytäntöjä ja tuoreita tapoja sekä saattelee osaajat yhteen.

Erityisen tärkeäksi Sormunen kokee asiakas- ja käyttäjänäkökulman. Piia Sormunen toimi aiemmin pitkään muun muassa tutkijana Teknillisessä korkeakoulussa eli nykyisessä Aalto-yliopistossa, mutta vaihtoi tohtorintutkintonsa jälkeen käytännön läheisempiin töihin suureen konsulttitoimistossa.

Valinnan suorittaneet LVI-naiset kertovat, että Piia Sormunen toimii aktiivisena alan kehittäjänä. Hän on tekniikan tohtori ja on toiminut nykytehtävänsä lisäksi monipuolisissa tehtävissä alalla: niin kehitysinsinöörinä, ryhmäpäällikkönä kuin alan opettajanakin.

–  Sormusen ammattitaito pääsee meillä vahvasti esiin ja hänen osaamistaan arvostetaan paljon. Alamme tarvitsee osaavia naisia ja Piia on ehdottomasti sellainen, Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi kommentoi.

Piia Sormunen kokee tärkeänä olla kehittämässä alan kilpailukykyä työnsä avulla.  Hän korostaa toiminnassaan myös digitalisaation mahdollisuuksia sekä kestävää kehitystä.

Sormunen onkin tuonut käytäntöihin uusia toimintamalleja, kuten hänen käyttämä Big room -menetelmä, jonka avulla hän opettaa toimintaa tehostavia työpaja- ja fasilitointimenetelmiä perinteikkäällä rakentamisen alalla. Työskentelyn avulla saadaan yhteistyötä hankkeen eri osapuolien avulla ja näin vahvistetaan ihmisten johtamista.

Onnittelumme !

LVI-Naiset ry on vuonna 2008 perustettu LVI-alalla toimivien naisten yhteistyöverkosto. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää naisten näkyvyyttä, verkostoitumista ja kehittymistä LVI-alalla sekä toimia esikuvana ja näin kannustaa nuoria naisia alan opintojen pariin.

www.lvi-naiset.fi