Rakennusfysiikka 2013 –seminaari järjestetään 22.-24.10.2013 Tampere-talossa

Tampereen teknillisen yliopiston, Rakennustekniikan laitoksen (TTY) ja Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry:n ensi lokakuussa järjestämä seminaari pyrkii kokoamaan laajasti rakennusalan ammattilaiset kuuntelemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista rakennusfysiikkaan liittyvistä aiheista. Seminaarin ohjelma tulee koostumaan noin viidestäkymmnestä ajankohtaisesta puheenvuorosta. Esille tulee myös eduskunnan viime keväinen kannanotto homerakentamisesta.

Rakennusfysiikka 2013 seminaarissa jaetaan myös ensimmäisen kerran kosteusturvallisen rakentamisen palkinto, jolla halutaan korostaa rakennusaikaisen kosteudenhallinnan ja rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden keskeistä roolia turvallisen, terveellisen ja pitkäikäisen rakennuksen toteutuksessa. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin hyviä käytäntöjä, toteutustapoja ja tuotteita, joilla pyritään parantamaan rakennusten kosteusturvallisuutta. Kilpailu koskee sekä uudis- että korjausrakentamista.

Seminaarin aihealueita ovat mm. rakennusfysiikan opetus ja koulutus, uudet määräykset ja ohjeet, rakenteiden rakennusfysikaalinen suunnittelu ja toteutus, rakennusaikainen kosteuden hallinta ja hyvät työmaakäytännöt sekä rakenteiden ja rakennusten lämpö- ja kosteustekninen toiminta. Myös rakenteiden kosteus‑ homevauriot ja niiden syyt ja korjaaminen tulevat esille. Tulevaisuuden rakennusten energiatehokkuus sekä matalaenergia- ja passiivitalojen ratkaisut ovat myös esille tulevia, yhä tärkeämmiksi muuttuvia kysymyksiä

Äskettäin päättyneen, laajaan rakennusfysiikan kehittämisen kannalta merkittävään FRAME hankkeeseen liittyvät julkaisut: .tutkimusraportti 159; Ilmastonmuutoksen ja lämmöneristyksen lisäyksen vaikutukset vaipparakenteiden kosteusteknisessä toiminnassa ja rakennusten energiankulutuksessa, sekä tutkimusraportti 160 ; Matalaenergia- ja passiivitalojen rakenteiden ja liitosten suunnittelu- ja toteutusohjeita, ovat valmistuneet ja tilattavissa TTY:ltä.

 Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry

Johtaja Anu Karvonen, p. 040 824 5989, anu.karvonen@ril.fi

Koulutussihteeri Ville Raasakka, p. 050 366 8687, ville.raasakka@ril.fi