RTA-neuvottelupäivä Helsingissä 11.3.2024

Rakennusterveysasiantuntijoiden (RTA), sisäilma-asiantuntijoiden (SISA) ja kosteusvaurioiden kuntotutkijoiden (KVKT) neuvottelupäivä järjestetään Helsingissä 11.3.2024.

Sisäilmastoseminaaria edeltävänä päivänä, 11.3., sosiaali- ja terveysministeriö järjestää yhdessä Sisäilmayhdistyksen, Valviran, Terveet tilat 2028 -ohjelman ja Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelman kanssa RTA-neuvottelupäivän. Päivän aikana käydään läpi ajankohtaisia asioita sekä kehitetään ja yhdenmukaistetaan alan toimintaa alustusten ja avoimen keskustelun avulla.

Tilaisuus on tarkoitettu sertifioiduille RTA-, SISA- ja KVKT-asiantuntijoille, kyseisen koulutuksen käyneille, koulutuksen järjestäjille ja henkilösertifioijille.

– Tällä kertaa neuvottelupäivät on mahdollistettu sertifioitujen lisäksi ylipäätään kyseisen koulutuksen käyneille, koska sitä on toivottu ja osa asiantuntijoista ei esimerkiksi viranomaistyötehtäviensä vuoksi tarvitse sertifiointia, neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo.

RTA-neuvottelupäivä järjestettiin ensimmäisen kerran viime vuonna Sisäilmastoseminaarin jälkeisenä päivänä. Päivän aikana tunnistettiin runsaasti kehittämiskohteita ja ideoita asiantuntijoiden osaamisen kehittämiseksi ja yhdenmukaistamiseksi. Tilaisuudessa käydyt keskustelut ja tilaisuudesta saatu palaute niin ikään vahvistivat, että tällaiselle tilaisuudelle on tarvetta.

– Tänä vuonna varaamme paljon aikaa olosuhdearvioinnille. Olosuhdearviointi on tärkeä osa asiantuntijoiden työtä, ja arviointien yhdenmukaisuus on tärkeä tavoite. Lisäksi tulemme käymään keskustelua mm. tutkimusraporttien sisällöstä ja asiantuntijoiden ilmanvaihtoon liittyvästä täydennyskoulutuksesta, Pekkola kertoo päivän ohjelmasta.

Tilaisuus järjestetään Pasilassa, Helsingissä, Ravintola Vaunun auditoriossa maanantaina 11.3.2024 klo 13–17 (ilmoittautuminen ja salaattilounas klo 12 alkaen). Neuvottelupäivä on osallistujille maksuton.

Ohjelma
Ilmoittautuminen

Lue myös:
RTA-neuvottelupäivässä haettiin keinoja toiminnan kehittämiseen ja yhdenmukaistamiseen

Teksti: Anna Merikari