Hengitysliitto otti vastuun hometalkoot.fi –sivustosta

Kosteus- ja hometalkoissa luodut arvokkaat työkalut siirtyivät Hengitysliiton huomaan vuoden alusta.

Valtakunnallisten kosteus- ja hometalkoiden päätyttyä vuoden vaihteessa myös talkoiden sivustolla tapahtui muutoksia. Kaikki työkalut löytyvät edelleen tutusta osoitteesta www.hometalkoot.fi, mutta vastuu niiden ajantasaisuudesta ja löydettävyydestä siirtyi Hengitysliitolle. Nyt työkaluihin ohjaa suora linkki myös Hengitysliiton sivuilta.

Talkoiden ajankohtaiset talkoouutiset verkossa eivät siis enää päivity, mutta vuosien varrella luodut arvokkaat työkalut, kuten hometalkoot.fi -sivusto sekä oppaat ja ohjeet, jäävät elämään ja ovat yhä hyödynnettävissä.

– Olemme olleet alusta asti mukana talkoissa ja on suuri kunnia, että saamme huolehtia siellä luoduista työkaluista Hengitysliitossa. Myös meidän tavoitteenamme on välittää oikeaa, puolueetonta ja ajankohtaista tietoa hyvän sisäilman puolesta, joten tämä tehtävä istuu meille hienosti, Hengitysliiton sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen sanoo.

Jatkossa Hengitysliitossa nimetään vastuuhenkilöt huolehtimaan oppaiden ja muiden talkoissa luotujen materiaalien löydettävyydestä, päivittämisestä ja ajantasaisuudesta. Ensi vaiheessa kannattaa olla yhteydessä Tuula Syrjäseen.

– Toivon, että jos työkaluihin liittyen tulee ideoita, päivitystarpeita tai muuta kerrottavaa, niin ihmiset ovat minuun yhteydessä yhtä ahkerasti, kuin talkoiden Karoliinaan vuosien varrella. Varmistetaan yhdessä, että sivustolla on jatkossakin uusin, paras ja luotettavin tieto, Syrjänen rohkaisee. Hän on parhaiten tavoitettavissa sähköpostitse.

Lukuisat talkoissa tuotetut materiaalit, oppaat ja ohjeet päivitettiin syksyn aikana vastaamaan uudistuneita säädöksiä. Kokoelma täydentyy alkuvuoden aikana. Kaikki materiaalit ovat vapaasti saatavilla osoitteessa www.hometalkoot.fi.

Talkoiden työmaakonttorin miehitys muuttui toimenpideohjelman päättyessä. Karoliina Viitamäen sijaan yhteyshenkilö talkooasioissa ympäristöministeriössä on jatkossa Katja Outinen. Katja jatkaa omassa tehtävässään yli-insinöörinä Rakennukset ja rakentaminen -yksikössä rakennetun ympäristön osastolla vastaten samalla talkoiden päätösvaiheen läpiviennistä tämän vuoden aikana. Katjan yhteystiedot: katja.outinen(at)ymparisto.fi, puh. 0295 250 217. Viestintäasioissa voi edelleen olla yhteydessä myös SEKiin, Aija Kaijärvi, aija.kaijarvi(at)sek.fi, puh. 040 709 8483.

Tietoa kosteus- ja homevaurioista sekä sisäilmasta löytyy Hengitysliiton lisäksi myös THL:n, TTL:n, STM:n ja Sisäilmayhdistyksen sivuilta. Talkoiden uutissivustoa ei enää päivitetä ja Facebook-sivusto sulkeutui vuodenvaihteessa.

Lisätietoja:

hometalkoot.fi

http://www.hometalkoot.fi/