Indoor Air 2022 kokoaa kansainvälisen sisäilmaväen Kuopioon

Indoor Air on ISIAQin (International Society of Indoor Air Quality) tieteellinen konferenssisarja, jossa kokoontuvat sisäilman laadun, rakennusterveyden, ilmanvaihdon, terveystieteiden, kansanterveyden, mikrobiologian, kemian, talotekniikan, arkkitehtuurin ja standardoinnin asiantuntijat esittelemään uusimpia tutkimustuloksiaan ja keskustelemaan alan uusista tutkimustarpeista.

Indoor Air 2022 järjestetään Kuopion kampuksella, jossa vahvana tutkimusteemana on sisäympäristön tutkimus. Kuopiossa järjestettävä konferenssi on järjestyksessään 17. Indoor Air. Konferenssi järjestetään nyt toistamiseen Suomessa, kun se ensimmäisen kerran järjestettiin vuonna 1993 Helsingin Finlandia-talossa. Konferenssin saaminen jälleen Suomeen on kunnianosoitus suomalaisen sisäilmatutkimuksen ja -osaamisen korkeasta tasosta.

Kuopiossa tuoreimpia tutkimustuloksiaan esittelee noin 500 eri tieteenalojen sisäilmatutkijaa kaikkialta maailmasta.

Indoor Air 2022:n järjestävät yhteistyössä Sisäilmayhdistys ja Itä-Suomen yliopisto yhdessä sisäilma-alan kansainvälisen tieteellisen järjestön, ISIAQin, kanssa.

Healthy People in Healthy Indoor Environments

Indoor Air -konferenssin teemana on tällä kertaa Healthy People in Healthy Indoor Environments. ”Terveet ihmiset terveessä ympäristössä” valittiin teemaksi, koska ympäristöllä on vaikutuksensa ihmisten hyvinvointiin. Konferenssin yhtenä tärkeänä tarkoituksena on edistää sisäilman laatua ja selvittää hyvinvoinnin ja ympäristön välisiä syy-seuraussuhteita. Konferenssin teemoista voit lukea tarkemmin täältä.

Konferenssin avajaisia vietetään sunnuntaina 12.6. Kuopion Musiikkikeskuksessa, jossa kuullaan professori Juha Pekkasen keynote-puheenvuoro Towards improved management of indoor air related health effects in Finland. Avajaisissa on luvassa myös järjestäjien tervehdyspuheenvuoroja, musiikkiesityksiä sekä kevyttä iltapalaa.

Tutustu Indoor Air 2022 -viikon seminaariohjelmaan.

Konferenssin yhteydessä järjestetään 10.–11.6. Summer School, jossa nuoret tutkijat ja jatko-opiskelijat pääsevät verkostoitumaan ja tapaamaan kansainvälisiä asiantuntijoita.

Viihdettä ja ajanvietettä

Konferenssi tarjoaa virallisen ohjelmaosuuden lisäksi mahdollisuuden tavata ja viettää aikaa kollegoiden kanssa eri puolilta maailmaa.

Indoor Air 2022 -banketti järjestetään tiistai-iltana 14.6. Scandic Hotel Kuopiossa kauniin Kallaveden rannalla. Maittavan kolmen ruokalajin illallisen lisäksi pääsemme nauttimaan paitsi viihteestä myös yhdessäolosta ja tapaamisista toisten kanssa. Illan aikana juhlijoita tanssittaa River Sound -bändi.

Keskiviikkona 15.6. on mahdollisuus nauttia Kuopiosta ja Suomen kesäisestä luonnosta liikuntaharrasteiden parissa – ohjatulla kävelykierroksella, hölkäten, frisbeegolfaten tai mölkkyä pelaten – tai risteillen Kallaveden vesillä.

Lue lisää konferenssin sosiaalisesta ohjelmasta.

Mukana kotimaisia ja kansainvälisiä sisäilma-alan yrityksiä

Konferenssin sponsorit ovat kotimaisia ja kansainvälisiä johtavia sisäilma-alan yrityksiä, joiden panos konferenssin toteuttamiseksi on merkittävä. Yritykset ovat näkyvästi mukana Kuopion kampuksella järjestettävässä näyttelyssä, keynote-puheenvuoroissa, konferenssin työpajoissa ja Summer Schoolissa. Tutustu konferenssin sponsoreihin täällä.

Ilmoittaudu mukaan Indoor Air 2022:een!

Lue myös:

Indoor Air 2002 -verkkosivu

Indoor Air järjestetään Kuopiossa 12.–16.6.2022

Teksti: Anna Merikari