Sisäilmaan liittyvää koulutusta ja tapahtumia

Huhtikuussa järjestetään kaksi seminaaria rakentamisen materiaalivalinnoista ja asumisterveydestä sekä pidetään informaatiotilaisuus liittyen rakennushankkeen ympäristölaadun ohjaustyökalusta ja sertifiointijärjestelmästä. Heinäkuussa järjestetään Indoor Air –kongressi Belgiassa ja syksyllä Rakennusten energiaseminaari 2016 Helsingissä.

Suomen Green Building Council järjestää torstaina 21.4. Helsingissä osoitteessa Iso Roobertinkatu 4, 4.krs. koulutustilaisuuden teemalla: Resurssitehokkuus ja kestävät materiaalivalinnat rakentamisessa – miten suunnittelen kestävästi?

Tilaisuudessa​ an​netaan​ rakennushankkeen suunnittelijoille tietoa kestävistä materiaalivalinnoista, rakenneosien ja materiaalien merkityksestä rakennuksen koko elinkaaren aikaisissa vaikutuksissa, ja rakennusten purkamisee​n sekä​ rakenneosien ja materiaalien uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen liittyvistä mahdollisuuksista​.​

Tilaisuuden erilliskysymyksinä tulevat esille materiaalit sertifikaateissa, maa- ja kiviainesten resurssitehokkuus ja vanhojen rakenteiden hyödyntäminen.​ ​Kuulemme myös pohjoismaisia kokemuksia ja käytäntöjä sekä Euroopan säädösvalmistelua.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Green Building Council Finland,  www.figbc.fi

Ympäristö ja Terveys -lehti järjestää yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa 13.4.2016 ASUMISTERVEYS –koulutuspäivän Asetus ja sen soveltaminen – valvonta ja yhteistyö osoitteessa Best Western Plus Hotel Haaga, Helsinki. Ilmoittautumiset 30.3. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot:  www.ymparistojaterveys.fi

Rakennushankkeen ympäristölaadun ohjaustyökalusta ja sertifiointijärjestelmästä järjestetään informaatiotilaisuus huhtikuussa

Rakennustietosäätiö RTS:lle on esitetty tarve kehittää Suomeen kansallinen rakennushankkeiden luokitusjärjestelmä ja ohjaustyökalu. Tämän johdosta RTS on aloittanut projektin, jonka tuloksena syntyy Suomen olosuhteisiin sopiva, kansainvälisiä luokituksia (kuten DGNB, Leed ja Breeam) kevyempi ohjaustyökalu rakennushankkeiden kestävän kehityksen huomiointiin ja todentamiseen.

Kehitettävä työkalu ja luokitusjärjestelmä soveltuvat uudisrakentamiseen, korjausrakentamiseen, osaperuskorjauksiin ja käyttötarkoituksen muutoksiin. Luokitusjärjestelmän kriteeristön merkittävimmät tekijät ovat energiatehokkuus, sisäilman laatu ja kosteusteknisten riskien hallinta.

Kuulemistilaisuudessa esitellään hankkeen sisältöä ja etenemistä. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä hankkeesta ja kommentoida esitettyjä kriteereitä ja luokitusjärjestelmää.

Paikka: Rakennustieto Oy, Malminkatu 16 A, 00100 Helsinki.

Aika: Torstai 7.4.2016 klo 12:30-14:30

Lisätietoja ja ilmoittautuminen : luokituspäällikkö Laura Sariola, laura.sariola@rakennustieto.fi, puh:040 832 5750.

Kansainvälinen Indoor Air 2016 kongressi, mikä pidetään Gentissä Belgiassa heinäkuun 3.-8. päivinä, ilmoittaa, että sen ilmoittautumisaika on alkanut ja huhtikuun 4. päivään mennessä voi ilmoittautua halvemmalla. Kongressiin lähtijöiden on syytä muistaa tämä. Lähemmin http://www.indoorair2016.org/registration/

Muistakaa myös Rakennusten energiaseminaari 2016. Se järjestetään tiistaina 20.9. Finlandia-talossa. Lisätietoa tapahtumaesitteestä ja FINVACin kotisivulta www.finvac.org Ilmoittautuminen tilaisuuteen alkaa elokuussa.