Sisäilmapaja 6 keskittyy käytännön ratkaisuihin ja tiedottamiseen

Turun yliopistonmäellä järjestetään 19.–20. marraskuuta järjestyksessään kuudes Sisäilmapaja. Tapahtumaan odotetaan satoja osallistujia. Siinä missä Sisäilmastoseminaarin painopisteenä on alan tutkimuksen esille tuonti, sen puolikaima Sisäilmapaja kokoaa yhteen ennen kaikkea käytännön toimijoita. Turussakin kuullaan monta case -esitystä siitä, millaisiin ongelmiin ongelmakohteissa on törmätty ja miten niistä on selvitty.

Pääteemoiksi on nostettu korjausten suunnittelu ja kustannustehokkuus, korjauskohteiden priorisointi, sisäilmaviestintä sekä lainsäädännön ja ohjeistuksen ajankohtaiset aiheet. Viestintää pohditaan usealta kantilta: mitä kenenkin tulee tietää, miten tiedonkulku saadaan sujuvaksi, ja millaista kuvaa media sisäilmaongelmista maalaa. Ajankohtaisrintamalla aiheina ovat muun muassa asumisterveysasetus ja D2-rakennusmääräyskokoelman uudistus.

Sisäilmapajan järjestävät Turun yliopisto, Turun kaupunki, Sisäilmayhdistys, Turun ammattikorkeakoulu ja HUS Tilakeskus. Työsuojelurahasto tukee tapahtumaa. Ensimmäisen pajapäivän iltana Turun kaupunki järjestää vastaanoton, ja pajatanssit pyörähdetään ravintola Venuksessa.

Tapahtuma on maksuton. Ilmoittautua voi Sisäilmayhdistyksen nettisivujen kautta osoitteessa www.sisailmayhdistys.fi. Syyskuun aikana avataan ilmoittaumislomake Sisäilmayhdistyksen sivulle.

http://www.sisailmayhdistys.fi/sisailmapajat/sisailmapaja6/

Pajaan mahtuu noin 400 osallistujaa.