Swegon palkittiin Ruotsin rakentamismessuilla

Ruotsissa myönnettiin rakentamismessujen yhteydessä seitsemättä kertaa merkittävä sisäilmastopalkinto Stora Inneklimatpriset. Tänä keväänä sen sai jo toista kertaa Swegon AB, ruotsalainen ilmanvaihto- ja ilmastointialan markkinajohtaja Euroopassa, uudella Swegon Parasol -ilmastointimoduulillaan.Stora Inneklimatpriset –palkinnon perusti vuonna 2001 Slussen Building Services yhteistyössä alan järjestöjen VVS Tekniska Föreningenin, Svensk Ventilationin ja Svenska Kyltekniska Föreningenin kanssa. Palkinnon tavoitteena on vahvistaa sisäilmastotekniikan asemaa ja lisätä kiinnostusta sitä kohtaan. Palkintoraatiin kuuluu kolmen toimialajärjestön edustajia sekä puheenjohtajana Per Fahlén, joka toimii Chalmersin teknillisen korkeakoulun asennustekniikan laitoksella professorina.

Palkinnon luovutti kevään Nordbygg-messuilla Ruotsin asunto- ja yhdyskunta-asioista huolehtivan viraston Boverketin uusi pääjohtaja Janna Valik.

Swegon Parasolin palkitsemisperustelut olivat: ”Palkinto myönnetään innovatiivisesta ilmastointimoduulikonseptista, joka voi resursseja tehokkaasti hyödyntäen varmistaa termisen sisäilmaston laadun. Parasol luo hyvän ilmanvaihdon ja tuottaa suuren jäähdytystehon ilman veto-ongelmia. Lisäämällä tuotteeseen lämmitystoiminto tuotteelle on annettu muotoilu ja käyttöalue, joka on aiheuttanut vahvan kaupallisen läpimurron. Ehdotus on innovatiivinen, se voi parantaa sisäilmaston laatua ja vähentää energiankulutusta.”

Palkinnon otti vastaan Swegonin toimitusjohtaja Mats Holmquist, joka sanoi palkinnonjakotilaisuudessa:
– Olemme tästä erittäin ylpeitä. Meistä on upeaa, että voimme parantaa satojentuhansien ihmisten sisäilmastoa joka vuosi!

Parasol on liike- ja teollisuusrakennuksiin tarkoitettu kompakti ilmastointimoduuli. Parasol on tarkoitettu sisäilman ilmanlaadun ja lämpötilan hallintaan ja se tarjoaa alhaiset energia-, käyttö- ja huoltokustannukset jäähdytyspalkkitekniikan etuihin yhdistettynä.

Ilmastointimoduulissa käytetyn tekniikan suosio on kasvanut jatkuvasti teollisuus- ja liikerakennuksissa. Parasolia käytetään jo nyt tuottamaan miellyttävä ilmastointi monenlaisissa sovelluksissa eri puolilla Eurooppaa, kuten toimistoissa, pankeissa, myymälöissä, julkisissa rakennuksissa ja teollisuuslaitoksissa. Se sopii erityisen hyvin kaikkialle, jossa vaaditaan erittäin korkeaa mukavuutta, alhaista melutasoa ja pieniä ilmaliikkeitä. Koska ilmastointimoduulit ovat energiatehokkaita ja tarvitsevat vain vähän mekaanista jäähdytystä, ne ovat paljon ympäristöystävällisempiä kuin muut rakennusten ilmastointijärjestelmät.

Swegon on yksi Euroopan johtavista yrityksistä ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien tuotekehityksen, valmistuksen ja myynnin aloilla. Swegonilla on yli 1 000 työntekijää Ruotsissa ja 18 kansainvälistä tytäryhtiötä. Swegonin pääkonttori sijaitsee Kvänumissa Ruotsissa ja yrityksen toimitusjohtajana toimii Mats Holmquist. Yrityksellä on myös myyntiä ja muuta toimintaa Suomessa, lähemmin: www.swegon.fi