Tapahtumarikas syksy on edessä

Tänä syksynä on tulossa monia sisäilmaston kannalta tärkeitä asioita esille. Useampi tutkimus- ja kehitysprojekti, kuten FRAME ja TOTI on päättynyt ja niiden tulevat loppuseminaarit tarjoavat paljon kuultavaa ja opittavaa.

Huoneilman toksisuuden tutkimista ja mittaamista selvittelevän TOXITEST-projektin tuloksia odotetaan. Kosteus- ja hometalkoot jatkavat tarmolla ja tarjoavat jatkuvasti uutta tietoa ja toimintamalleja.  Sisäilmastoon liittyvä monipuolinen RYM-hanke  on käynnistynyt vahvasti.  Radon-asioissa tapahtuu – tulossa on uusia raja-arvoja. Eduskunnan tilaama kosteus- ja homeselvitys on myös valmistumassa.

Syksyinen Sisäilmapaja järjestetään neljättä kertaa, nyt Vaasassa ja kaksikielisenä. Sinne on tulossa mukaan Ruotsista myös vahva SWESIAQ-edustus. SWESIAQ on heidän sisäilmayhdistyksensä.

Kesällä pidettiin Australiassa maailmanlaajuinen HB 2012 terve talo -kongressi. Sen tulosten esitelläään seuraavan lehden palstoilla.

Sisäilmayhdistys pyrkii jatkossakin toimimaan aktiivisesti edistäen sisäilmastoon liittyvää tietoutta. Yhdistyksen toimisto muutti pois keskeisestä Tapiolasta Espoon Kivenlahteen, mutta sen ei pitäisi suuremmin haitata toimintaa. Yhdistys päätti keväällä julkaista tätä nettilehteä täydentämään entistä painettua paperilehteä. Tiedot ja jutut saadaan näin tuoreempina ja ajankohtaisempina. Toivottavasti tässä lehdessä kirjoitetaan sellaisista asioita ja sellaisella tavalla, että tieto ja taito alallamme lisääntyvät. Kaikki kannanotot ja ehdotukset lehtien suhteen ovat tervetulleita. Minuun saa helposti yhteyden sähköpostilla, ausum@kolumbus.fi.

Esko Kukkonen