Tapahtumiamme syksyllä: SudBE-konferenssi, Rakennusten energiaseminaari ja Sisäilmapaja14

Kansainvälinen SudBE-konferenssi Aalto-yliopistolla

Sisäilmayhdistys on mukana Aalto-yliopistolla 14.–18.8.2023 järjestettävässä SudBE-konferenssissa (Sustainable Development in the Building and Environment), joka kokoaa yhteen alan kansainväliset tutkijat. Konferenssin ajatuksena on rohkaista tutkijoita, suunnittelijoita, insinöörejä, poliittisia päättäjiä ja tutkijaopiskelijoita jakamaan uusimpia tutkimustuloksiaan ja käytännönkokemuksiaan.

– Konferenssin kantavana teemana on kestävä kehitys, ja siihen liittyvät tietysti myös mm. rakennusten energiankäyttö, hyvä sisäilma ja materiaalien valmistus, professori Risto Kosonen Aalto-yliopistolta sanoo.

SudBE järjestettiin ensimmäisen kerran Changingissa, Kiinassa 2003, ja nyt se järjestetään jo 11. kerran. Tänä vuonna järjestelyistä vastaavat Aalto-yliopisto ja kiinalainen Chongquingin yliopisto.

– Konferenssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Kiinan tai Iso-Britannian ulkopuolella. Meillä onkin nyt hyvä mahdollisuus tuoda esiin suomalaista tutkimusta ja osaamista. Päivien aikana järjestämme myös workshopeja ja teemme kohdevierailuja suomalaisiin rakennuksiin.

Konferenssiin on vielä mahdollista jättää tutkimuspaperinsa 15.6. asti.

Lue lisää SudBE-konferenssin sivulta.

Rakennusten energiaseminaari 31.10. Pikku-Finlandiassa

Rakennusten energiaseminaari järjestetään Pikku-Finlandiassa, Helsingissä 31.10.2023. Seminaari järjestetään tänä vuonna jo kahdeksannen kerran, ja ohjelma on paraikaa valmisteilla. Tänä vuonna aiheina ovat mukana mm. kasvava korjausvelka ja energiaremontit, uudet energiateknologiat, joustavat sähköverkot sekä ylilämpenemisen haasteet ja ratkaisut. Luvassa on mielenkiintoisia case-esimerkkejä ja paneelikeskusteluita.

Energiakysymykset koskevat meitä kaikkia, ja toimivia ratkaisuja etsitään aktiivisemmin kuin koskaan. Ohjelman lisäksi seminaari tarjoaa mahdollisuuden tavata ja keskustella alan ihmisten, vaikuttajien ja päättäjien kanssa.

Seminaarin yhteydessä järjestetään jälleen myös näyttely, jossa tapahtumakumppanimme pääsevät esittelemään omia ratkaisujaan. Näyttelymyynti on jo hyvässä vauhdissa. Pääset tutustumaan tapahtumakumppanuuden sisältöön ja varaamaan paikkasi näyttelystä TÄSTÄ.

Järjestämme Rakennusten energiaseminaarin yhteistyössä VVS Föreningen i Finland rf:n ja Suomen LVI-liitto SuLVI ry:n kanssa.

Rakennusten energiaseminaarin verkkosivu

Sisäilmapaja palaa Pohjois-Karjalaan

Kymmenen vuotta sitten pajailtiin Nurmeksessa. Tervetuloa jälleen Pohjois-Karjalaan, Joensuuhun näkemään uusin silmin, kuinka paljon toimintatavat ja näkemykset ovat muuttuneet vuosikymmenen aikana!

Järjestämme Sisäilmapaja14:n Joensuussa 22.-23.11.2023 yhdessä Siun Soten, Pohjois-Karjalan Ympäristöterveyden kanssa. Tapahtumapaikkana on upeasti uudistettu Sokos Hotel Kimmel.

Sisäilmapajan ohjelma on työn alla, mutta alustavaan kaksipäiväisen seminaarin aikataulurunkoon pääset tutustumaan TÄÄLTÄ. Huomaathan, että tänä vuonna Sisäilmapaja aloitetaan ensimmäisen pajapäivän aamupajoilla.

Pajan yhteydessä järjestetään tietenkin myös sisäilma-aiheinen näyttely. Näyttelyssä on vielä joitakin paikkoja jäljellä. Pääset tutustumaan ja varmaan näyttelypaikkasi TÄÄLTÄ.

Sisäilmapaja14:n verkkosivu

Webinaareista helposti päivitystä omaan osaamiseen

Sisäilmayhdistys järjestää myös ilmaisia webinaareja, joista saa helposti uutta tietoa ja uusia näkemyksiä. Ensi syksyn webinaariaiheita ei ole vielä julkaistu, mutta niistä kerrotaan tulevissa uutiskirjeissämme lisää. Menneiden webinaarien tallenteet löytyvät Sisäilmayhdistyksen sivulta. FINVAC puolestaan järjestää rakennusten tekniikkaan ja energia-aiheisiin liittyviä webinaareja.

Teksti: Anna Merikari